Författare: 
Ulrika Ager o Jessica Dahné
Vem läser denna bok?
Förord i boken
Kontakt
Reportage och artiklar
Foton
Kommentarer om boken
Här kan du beställa boken

Länkar att söka och läsa

När livet vänder. Hur går man vidare
när det värsta som kan hända
- har hänt? Frågar Anja Kontor
Startsida
 
 

Hur går man vidare när det värsta som kan hända - har hänt ?
20.30 SVT 2  - Onsdagar  Programstart 6.2 2013  Ulrika är nummer tre av åtta i serien. Anja Kontor är programansvarig

För nio år sedan miste Ulrika Ager sitt enda barn i en trafikolycka, själv skadades hon allvarligt och ytterligare ett barn dog. Kollisionen var kraftig. Bilen lyfte en meter från marken, roterade runt i luften, studsade in i en vall och flög ytterligare en bit innan den hamnade i diket. Totalt 37 meter. När olyckan inträffade hade Ulrikas son Jonathan precis slutat första klass. Med sorgen kom en stark dödslängtan som gjorde att hon skrev en lista på ”för” och ”emot” att fortsätta leva. Där och då bestämde hon sig för att det fanns ett liv kvar att leva för henne. Beslutet var avgörande.

            – Att leva fast man egentligen vill dö är väldigt jobbigt. Så jag sköt konsekvent undan dödstankarna. Sedan dess har jag sett som mitt ansvar att göra livet så bra som möjligt.

Ulrika skrev ner alla detaljer och minnen från den första tiden och har sedan kunna följa sin egen sorgeprocess genom åren.

            - Att få se hur olika händelser påverkade mig på olika sätt och lyfta fram all värme som omgav mig och gav mig styrka. Den som drabbats hårt behöver också se att det finns mycket kvar runt omkring att leva för trots att det kan kännas väldigt tungt i period

http://ettlivkvarattleva.se/ (Ulrikas hemsida och bok)

från Transportstyrelsens rapport( nov 12)

Under de senaste 12 månaderna har 309 personer omkommit och 3 031 skadats svårt i vägtrafikolyckor. Under de senaste föregående 12 månaderna omkom 312 samt skadades svårt 3 092 personer. Det innebär en minskning med 1 respektive 2 procent. Jämför man däremot med ett 5 års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 16 procent och antalet svårt skadade med 11 procent.

 

Författare Ulrika Ager och Jessica Dahné  Kontakt  www.ettlivkvarattleva.se